بازين - اكلة ليبية



 اكلة ليبية 

المقادير

{     كيلو من دقيق الشعير
{     لتر ونصف ماء
{     نصف كيلو لحم
{     بصلة
{     علبة معجون طماطم
{     قليل من الفلفل الحار
{     ملح
طريقة التحضير : 


  • يوضع الماء فى القدر مع قليل من الملح.
  • يصب الدقيق دفعة واحدة ويوضع فى وسطة قطعة من الخشب بطول 30 سم وعرض 5سم تستخدم لعجن الدقيق بعد غلية 60 دقيقة على نار هادئة.
  • لعمل المرق: بوضع قليل من الزيت ويقلب فيه بصلة مفرومة مع اللحم ومعجون الطماطم والفلفل.
  • يصب المرق على العجين بعد تدورها (بعد تكور العجين). 
شاركه

المزيد من الوصفات

    تعليقات بلوجر
    تعليقات فيسبوك

0 التعليقات :

إرسال تعليق